Nutella | Дата: Среда, 23.04.2025, 08:48 | Сообщение # 1 |
Лейтенант
Пользователь
Байк: Альфа
Статус: Отсутствую
| Підкажіть, будь ласка, яку каву краще використовувати для крапельної кавоварки? Нещодавно купив таку модель, і поки що не можу підібрати ідеальний сорт. Пробував кілька варіантів з магазинів, але в основному смак виходить дуже плоский, водянистий, без глибини. Можливо, справа не в самій кавоварці, а у зернах? Хочу щось ароматне, але не гірке, і щоб кава була м’яка, збалансована, можливо, з легким фруктовим відтінком. Чи є сенс брати моносорти?
|
|
| |
Bortik | Дата: Среда, 23.04.2025, 09:00 | Сообщение # 2 |
Майор
Пользователь
Байк: Альфа
Статус: Отсутствую
| Так, для крапельної кавоварки дуже важливо підібрати правильну каву. Багато сортів, які класно заходять в еспресо, в крапельному заварюванні просто “вмирають”. Я вже довго користуюсь фільтр-кавоваркою і знайшов для себе ідеальне рішення — моносорти з середнім обсмаженням. Зараз беру все на ESPAKO, бо вони реально заморочуються якістю. Особливо раджу Ethiopia або Nicaragua — вони ароматні, з м’яким тілом, ідеально розкриваються у фільтрі. Їхня Ефіопія має легку цитрусову нотку, дуже освіжає. Замовляю на https://espako.store — завжди свіжа кава, можна одразу вказати ступінь помелу для фільтру. До речі, вони часто оновлюють асортимент, тому можна кожен місяць пробувати щось нове. З крапельною кавоваркою це особливо цікаво.
|
|
| |