|
Чи справді потрібна пожежна сигналізація?
|
|
| Teherov | Дата: Пятница, 31.10.2025, 00:48 | Сообщение # 1 |
|
Генерал-майор
Пользователь
Байк: HSF 55
Статус: Отсутствую
| Доброго дня, колеги. У нас на підприємстві перевірка пожежної безпеки, і ревізор натякнув, що краще поставити пожежну сигналізацію. Раніше обходились без неї, але тепер думаю, чи справді це необхідно, якщо є вогнегасники і працівники проходили інструктаж. Як у вас із цим?
Сообщение отредактировал Teherov - Пятница, 31.10.2025, 00:49 |
| |
| |
| Siedelin | Дата: Пятница, 31.10.2025, 00:51 | Сообщение # 2 |
|
Рядовой
Пользователь
Байк: Defiant
| О, знайома тема! Ми теж колись так думали — поки не сталося коротке замикання в одному з кабінетів. Добре, що встигли загасити самі, але диму було півофісу. Після цього одразу встановили пожежну сигналізацію, і тепер я спокійний. Вона реально може врятувати і майно, і життя.
|
| |
| |
| Teherov | Дата: Пятница, 31.10.2025, 00:51 | Сообщение # 3 |
|
Генерал-майор
Пользователь
Байк: HSF 55
| Так, зрозуміло, дякую. А ви ставили її самостійно чи через якусь спеціалізовану фірму? Бо я чув, що є різні системи — одні просто подають звук, інші передають сигнал кудись далі. Хотів би зрозуміти, як це працює на практиці і що вибрати, щоб не переплачувати, але щоб було надійно.
|
| |
| |
| Siedelin | Дата: Пятница, 31.10.2025, 00:53 | Сообщение # 4 |
|
Рядовой
Пользователь
Байк: Defiant
| Ми вирішили не експериментувати й звернулись до охоронної компанії «Охорона і Безпека» https://oib.com.ua/pultova-ohorona/pozhezhna-sygnalizacziya/ Вони встановлюють не просто пожежні датчики, а цілу систему, підключену до пульта моніторингу. Якщо дим або підвищення температури — сигнал одразу фіксується, і чергова служба бачить, де саме спрацювало. У разі реальної пожежі вони викликають рятувальників і свою групу реагування, щоб не втрачати час. Монтаж зробили акуратно, без пилу й розвалу стелі, усе перевірили, навчили персонал, як користуватись. Я ще й через телефон можу бачити стан системи — чи все працює, чи є збої. І головне — така сигналізація офіційно відповідає нормам, тобто при перевірці питань не буде. Якщо у вас серйозне підприємство, не тягніть — «Охорона і Безпека» реально знають, що роблять.
|
| |
| |